HomeNafta i gasHemikalijePlastikaGumaUsluge
O namaDogadjajiLinkoviPublikacijeKontaktHome 

Za sve nas koji se bavimo hemijom i njenom nemerljivom primenom u okviru globalnog tehnološkog i industrijskog progresa 1999.g. je na neki način bila jubilarna jer je obeleženo 130 godina od pojave Periodnog sitema elemenata čuvenog ruskog naučnika Mendeljejeva.

U kontekstu obeležavanja ovog jubileja, Odbor za izdavačku delatnost u okviru Saveza hemičara i tehnologa Srbije (SHTS) je doneo odluku o izdavanju monografije “HEMIJSKI ELEMENTI”, autora mr Vladisava Jankovića, sekretara Udruženja hemije i nemetala u Privrednoj Komori Srbije i člana Predsedništva SHTS-a. Zbog poznatih okolnosti, međutim, ovaj projekat je prolongiran i realizuje se u ovoj godini.

Monografija je koncpirana da bude izuzetno koristan priručnik za sve one koji se profesionalno bave hemijom i hemijskim tehnologijama, kao i mladim generacijama počev od srednješkolaca pa do studenata. Ovakve edicije nema na našem tržištu, a slobodno se može reći ni šire posmatrano.

Monografija je već dobila izuzetno pohvalne recenzije eminentnih naučnih radnika. Štampa se u tiražu od 500 primeraka, u tvrdom povezu i visokoj kolor-štampi, što zahtevaju i fotografije elementata i minerala koje su sastavni deo knjige.

Da bi monografija bila u što kvalitetnijoj tehničkoj obradi, a ipak dostupna potencijalnim korisnicima, SHTS je ocenio da bi bilo neophodno obezbediti inicijalnu pomoć od dvadesetak najeminentnijih domaćih preduzeća hemijske i srodnih procesnih industrija u vidu generalnog sponzorstva. Na bazi finansijske pomoći desetak domaćih firmi i asocijacija je monografija već ušla u fazu pripreme za štampu.

Cena jednog primerka knjige iznosi 3,000 Dinara.

Knjigu možete naručiti pismenim putem na adresu:

Savez hemičara i tehnologa Srbije
(za knjigu “Hemijski elementi”)
11000 Beograd
Kneza Miloša 7a/II

Ili preko telefona: 642-287, 3230-455

watches online watches store buy watch watches online shopping watch shop watches shop discount watches replica watches discount watch discounted watch discounted watches replica chanel handbags fake chanel handbag replica chanel bags replica chanel wallet replica watches fake watch good replica watches online store replica watch fake watches swiss replica watches fake watches swiss replicas watch swiss made replica watches replica designer handbags fake designer handbag from china fake designer handbag from china fake chanel handbag replica chanel bags replica chanel wallet Replica Watches Online Store Imitation Watches Online Store